A buták boldogabban élnek, mint az okosak.. mért?

 

Huhh.. kezdjükl egy egész más példával. Ha valakivel összejösz, vagy csak beleszeretsz, azért szereted, mert csodálod... Ahhoz hogy csodáld, legalább ugyan olyan jónak szépnek, okosnak, vagy még jobbnak szebbnek okosabbnak kell lennie mint neked. Egy olyanba nem tudsz beleszeretni aki csúnyább butább rosszabb... (max azthiszed hogy szereted) Szóval ha te elve
1.csúnya vagy, buta vagy rosz, -sokkal könnyebben szerelmes leszel, mint aki
2.szép okos és jó. Az elsőnél azért, mert kissebbek az igényeid, hamarabb találsz olyan embert aki ugyanolyan szinten vagy magasabban van mint te. (persze ez sokszor pont ezért viszonzatlan.. mert a szebb okosabb jobb fiunak te túl alacsony vagy és egyszerűen nem tud csodálni)Csodálat a szeretet alapja. de ha te 2. vagy, akkor nagyon nehéz szerethető embert találnod. Mert túl magas szintű vagy, ezért veled egyenlő vagy még magasabb szintű embert keresel.. (hisz csak azt lehet csodálni) A szeretett félben mindig önmagad keresed, és ha megtalálod bele szeretsz.. Van oylan aki utálja magát?, aki nem bírja elviselni?, persze, hogy nincs. Mindenki egyet ért a saját döntéseivel és jónak látja azt. És örül ha másban is felleli ugyanazokat a tulajdonságokat amik magában is vannak. Az hogy az ellentétek vonzák egymást az hülyeség. Abban az értelemben igaz, hogy mindegy hogy ha az egyik fél mondjuk szeret kirándulni, de a másik inkább a gép előtt ül. De ez igazából nem is ellentét.. Hisz mindkettő szabadidős tevékenység. Ugyanez a mágnesnél is, amiből félre értelmezték ezt a mondást. Déli és északi az ellentét..de pólusok vonzák egymást. és sok mindenben egyeznek.. pl hogy mágneses mezők.... Akkor ha valami egyezik bennük lehetnek ellentétek?? Kapcsolatnál is.. lehet hogy valami ellentétes de attól még csomó dolog egyezik is. És ami egyezik azt szereted benne.. nem azt ami  merőben más.. ha te pl úgy döntesz egy kereszteződésnél hogy balra mész, ő ellentéted ezért jobbra.. akkor az életbe nem találkoztok. Mégis vonzanátok egymást?? badarság.. Szóval ha 2.-es típus vagy kösd fel a gatyád, mert beléd könnyen szeretnbek, de te nehezen szeretsz bele valakibe. Ezért ritka a hosszú távú boldog kapcsolat.. nehéz végig egy szinten maradnod a másikkal. Mert ha ő magasabb akkor csak te szereted, ha te vagy magasabb akkor csak ő csodál... Egy szintűt kell találni.... és ott is kell tartanotok egymást.

 

Ja és hogy a buták boldogabban élnek mint az okosak.. mért?

 

Azért mert egy buta embernek sok olyan dolog van amitől könnyen lenyűgözhetővé válik.. Pl ha valaki egyáltalán nem ért a zenéhez, nincs semmi hangja, és még egy oktávról se tudja mi az, akkor szinte minden zene tetszik neki, mert csodálja őket, hisz ő nem képes rá. De ha vaaki oylan hallgat zenét aki ért hozzá, esetleg jó hangja van és szuperál egyik ahngszerben, akkor nem sok zene varázsolja el, mert ha tudod, hogy te is megtudod csinálni, akkor azt hamar megunod, mert akkor mért őket hallgatod, ha te is képes vagy rá?? Szerintem ez érthető.. nem kell tovább fejtenem.. léyneg hogy a boldog csúnya embereknek boldogabb élete van mint az okos tökéleteseknek, de vajon melyik éri meg? leélni egy jó boldog életet bután, a mókuskerékben(mint mindenki más élete), vagy
leéllni az életed hullámokkal, többnyire a menny alatt, hogy majd egyszer ha alkottál valamit, vagy megtaáltad azt, aki viszont olyan mint te, éljél a mennyországban.....ami nem is biztos hogy bekövetkezik.... (felnőtt koruk beteljesedésére az emberek többsége az elsőt választja, míg 25 éves koráig az utóbira vágyik.)

A bejegyzés trackback címe:

https://wiki.blog.hu/api/trackback/id/tr51598386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karmabalika 2009.12.16. 21:46:38

hát szerintem ez egyáltalán nem így van:Dmár a csodálat a szeretet alapja filozofiát is egyáltalán nem igaznak tartom.de ez az én véleményem, ez meg a te blogod szoval bocsi.csak ez a bejegyzés annyira kívánta, hogy megmondjam, hogy szerintem nem így van.a szeretetet nem lehet rendszerbe foglalni.nem azért fogsz valakibe beleszeretni, mert magasabb szinten áll és az embert nem azért csodálod mert magasabb szinten áll.:Dmind1
am szerintem ez az 1-2es szint is faszság.szerintem ez azoknak az embereknek a segélykiáltása akik a 2es szintbe gondolják magukat és ezzel próbálják magyarázni hogy nincs vagy nem képesek hosszu távu kapcsoatot létrehozni és müködtetni...de amint mondtam ez a te blogod, én csaak véleményt írtam, semmi harag...:)

VViki 2009.12.21. 22:10:50

Sok más ember, ettől színes a világ :)

Alexandros Megas 2009.12.28. 01:28:45

Hali
Na figyelj van egy-két dolog amiben nincs igazad. Például te roppantul felszines vagy, csak a külső tulajdonságokat tudod értékelni, vagy urambocsá "belsőket" mint a butaság stb. akkor kicsit rossz szemszögből nézed a dolgokat. A szeretetnek nem ezek az alapjai (normális embereknél) mint a külső a butaság stb. Ha szeretsz valakit akkor te találsz benne egy olyan tulajdonságot amit értékelni tudsz, nem feltétlenül olyat ami benned is meg van vagy hiányzik belőled, pont ez a lényeg az egészben, hogy nem tudod konkrétan leirni, hogy miért szereted. Ha te szeretsz valakit azért mert mondjuk szép, és egy baleset után esetleg már nem lesz az akkor te nem fogod szeretni ergo te nem is szeretted igazán. Amúgy meg én úgy gondolom, hogy azért mert neked nincs barátod ezzel mentegetőzöl Magadnak, és szerintem az egészet úgy irod le, hogy annak a tudatában vagy, hogy te 1. vagy. Ja igen és a 2. dologgal kapcsolatban, ha te csak azért nézel hallgatsz valamit, mert te nem tudod megcsinálni, akkor te nem is értékeled, nem tudod milyen az,hogy hátradőlsz és csak hallgatod ahogy mások játszanak helyetted, és nem azért szép mert nem tudod megcsinálni vagy nem csinálod olyan jól hanem mert egyszerűen szép és értékeled másoknak az alkotásait. PS: nincs hosszú i betűm és ne vedd magadra nem sértésnek szántam csak a szabad vélemény nyilvánitás jogát használtam ki
Üdv Gondor Helytartója

VViki 2009.12.30. 21:27:54

Igyekeztem leegyszerűsítve írni, mert kevesen gondolják igazán át amiket írni szoktam. a Butaságot, nem tanult butaságra értem, a szépséget, meg az ember egészére. "Ha szeretsz valakit akkor te találsz benne egy olyan tulajdonságot amit értékelni tudsz, nem feltétlenül olyat ami benned is meg van vagy hiányzik belőled," Ez elég ellentmondásos mondat nem? Mert nem feltétlenül olyat ami benned is megvan vagy hiányzik belőled. Egyik muszály..:D Különben ha hiányzik belőlem akkor nincs meg bennem. Ha megvan bennem, akkor nem hiányzik belőlem. És ha szeretek valakit, akkor igen, olyan tulajdonságába szeretek bele amit értékelek. És amit értékelek azt csodálom. Nálam ez *itt egyen értékő szó. Szerintem te nem gondolsz másra, mint én,csak nem tetszik neked ez a le egyszerűsített (általánosított) szóhasználat, mint a buta, csúnya, csodál, tökéletes. De mivel ezek szubjektív dolgok, próbáltam egy más jelentést adni ebben a szövegben, ami nekem lejött. De persze, ha nem egy rugóra jár az agyunk nehéz ezek a szavak alatt ugyanarra gondolni... Száomra érthető ez az egész. És 100% ig így látom. Én magamnak írok. Nem az olvasóknak. ugyanebből a témából nem egy könyvet írtak meg. Az én bejegyzésem max egy oldalt ha kitenne. Azért, mert a könyv a népnek szól (nem a saját észjárása szerint írja le, hanem a köznép érthetősége szerint), ez meg magamnak. (saját érthetőség) Úgyhogy ezekre a kommentekre igazából nem lehet mit reagálni. :) " Ha nem érted a poént nem tudsz rajta nevetni."

VViki 2009.12.30. 21:32:27

Am Krisz a 2-esbe segélykiáltóként gondol, te meg az egyesbe reménytelen szerelmesként. Látod? Mindenki mást von le a dolgokból. Neked ez egyértellmű, neki az, nekem is más. "Sok más észjárás, ettől érdekes a világ" :)
süti beállítások módosítása