Nothing is black and white.

2015.11.14. 15:40

Ahelyett, hogy hibáztatod magad, próbáld megérteni, miért döntöttél úgy ahogy. A jelen pillanatban mindig aszerint döntünk és cselekszünk amit a leghelyesebbnek tartunk. Gondold át, hogy mért tartottad ezt helyesnek, mit gondoltál mi fog történni, változni mit akartál elérni, mért érezted úgy h ez a leghelyesebb döntés. Magadra sose mond, hogy hülye voltam vagy fasz voltam. Mert nem. Abban a pillanatban azt gondoltad, hogy így a legjobb. Kérdezd meg magad miért? Értsd, meg, gondolkozz el rajta.. a legfontosabb, hogy megértsd magad a döntéseid mögött. Ha lezárod annyival, hogy hülye vagyok, akkor nem érted magad és újrta meg újra elköveted ugyazt a "hibát".

Jó döntést hozni meg úgy lehet, hogy ha mérlegeled, hogy mi a legjobb nekem és azoknak akiket a döntésem érint? Ha mindenki boldog, az a helyes döntés.Ezért fontos megbeszélni pl a másokat is érintő döntéseket.

Persze ez nem csak fekete és fehér, de elég közel áll ahhoz, ami.

*******************************************************************************************


Instead of blameing yourself, try to understand why did you make the decision as you did. In the present moment, we always make the decisions as we think is the best. Think about why did you feel that your decision is the best option, what did you expect will happen, change, what did you want to get from this?
Never say to yourself that I am stupid, because you are not. In that moment you tought that your decision is the right. Ask yourself why? Think about it, and understand. The most important is to understand yourself behind your decisions. If you say I'm stupid and that your answer to your "bad" decisions, than you will make the same again and again. 

And to make the right decisions you have to look what is the best for me and the people who are affected in the decision. If everyone is happy, than you have the right decision.

(Of course is not black and white, but close enough to describe it)

A bejegyzés trackback címe:

https://wiki.blog.hu/api/trackback/id/tr18078026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása